Розроблено нову мову програмування

Перегляди: 1493

RНезважаючи на різноманіття існуючих мов програмування, вчені потребували принципово новою мовою для своїх наукових потреб. Раз потрібно – давайте створимо його! Так команда міжнародних фахівців з Массачусетського технологічного інституту розробили мову Simit, за допомогою якого можна на льоту перемикатися між високорівневим і низькорівневим описом для комплексного моделювання фізичних процесів. Мова цей дозволить дослідникам зменшити кількість коду на 90% і при цьому підвищити ефективність моделювання симуляцій в 200 разів.

simit

Без моделювання комп'ютерних симуляцій в сучасній науці ніяк не обійтися. Наприклад, захотіли вчені розрахувати, яким саме чином утворюється тріщина в крилі літака під високим навантаженням & ndash; написали відповідну програму, навантажили віртуальне крило в різних ситуаціях і виявили відповідні закономірності. Все це дозволить уникнути страшних авіакатастроф в майбутньому. Існуючі на сьогоднішній день мови програмування можна було назвати особливо ефективними для даного напрямку досліджень.

Для роботи над новою мовою вчені з MIT об'єдналися з фахівцями з Лабораторії штучного інтелекту, Каліфорнійського університету в Берклі, Університету Торонто, Техаського університету і навіть з добре відомою всім компанією Adobe. Основною особливістю мови Simit є автоматичний переклад високорівневого опису алгоритмів в низькорівневі і навпаки. Мова може працювати, як на звичайних комп'ютерних процесорах (CPU), так і на графічних (GPU), при цьому код не потребуватиме адаптації під нову архітектуру. На GPU, до слова, код працює до 20 разів швидше, ніж чим на CPU.

Кількість коду при роботі з Simit скорочується в рази. Розробники створили один і той же алгоритм на широко відомих мовах програмування, а потім написали його ж на Simit. Вийшло, що обсяг коду склав всього 10% від всіх попередніх версій. А це, як ви розумієте, значно прискорює швидкість моделювання складних фізичних і математичних симуляцій, що сучасній науці тільки на руку. Simit планується використовувати у машинному навчанні, роботобудуванні, при аналізі даних і в безлічі інших напрямків сучасної науки.

Found a typo? Please select it and press Ctrl + Enter.