Сінгапур став першою країною в світі, де на лінію виведені самоуправляючі таксі

Перегляди: 1397
 Вже сьогодні  в Сінгапурі будь-який бажаючий може за допомогою додатка для смартфона записатися на безкоштовну поїздку на автономних електромобілях Mitsubishi i-MiEV та Renault Zoe , якими управляє американський стартап nuTonomy.
 
singapur car
Как і у випадку з Uber, в машині при поїздці перебувають не тільки клієнти. За правильною роботою всіх систем стежить один з інженерів nuTonomy, а також людина, готова в будь-який момент перехопити керування транспортним засобом на себе.
 
Кожен автомобіль обладнаний шістьма наборами системи виявлення Lidar, яка використовує лазер для орієнтування в просторі. Також на автомобілях є по дві камери на приладовій панелі для сканування перешкод і виявлення змін сигналу на світлофорах.
 
На лінію виведені шість таксі, які їздять в певній для них 6-кілометровій зоні Сінгапуру. Машини працюють в реальних умовах, пересуваючись як по вільним, так і по завантажених вулицях.
 
"Це чудова можливість зібрати відгуки пасажирів, що проїхали на таксі в реальних умовах. Ці відгуки дадуть nuTonomy унікальні переваги, які ми використовуємо для створення до 2018 р повноцінного таксопарку самоврядних машин", – цитує FT Карла Іагнемму, співзасновника компанії.
 
Головний операційний директор сінгапурської компанії Даг Парку вважає, що впровадження в міській автотрафіка безпілотного таксі nuTonomy дозволить знизити число автомобілів в місті в три рази — з 900 тис до 300 тис машин.
 
Found a typo? Please select it and press Ctrl + Enter.