В основному фахівці виїжджають до Європи і США

Перегляди: 1246

Зростання українського ринку інформаційних технологій не привів до зростання кількості фахівців галузі, навпаки, в Україні спостерігається серйозна нестача молодих IT-фахівців.

IT

Як повідомила прес-служба SmartMe University з посиланням на її керуючого партнера Оксану Білу, тільки за останні два роки з України в Європу і США емігрували до 9 тис. IT-фахівців.

"На превеликий жаль, за останні два роки Україну залишили до 9 тисяч IT-професіоналів, які емігрували в США і Європу. Але вивільнені місця швидко компенсуються припливом молодих фахівців і світчер (від англ. Switch; люди, які вирішують поміняти рід діяльності, бажаючи знайти більш перспективну галузь для самореалізації - ІФ) ", - зазначає Оксана Біла.

Компанія також повідомляє, що за результатами досліджень міжнародної консалтингової компанії IDC, на сьогоднішній день частка України в світовому обсязі ринку інформаційних технологій становить 1%. Однак, в  2016 року прогнозується зростання ринку IT на 5-10%.

"На даний момент, в країні налічується близько 90 - 100 тис. IT-фахівців. І хоч це один з найвищих показників в Європі, кваліфікованих фахівців все одно не вистачає. В Індії, наприклад, в IT-галузі зайнято більш, ніж 1 млн програмістів ", - уточнила О.Белая.

Found a typo? Please select it and press Ctrl + Enter.