Історії розвитку систем відеоспостереження

Перегляди: 1634

При згадці відеоспостереження у багатьох людей виникає асоціація з відеокамерами, встановленими у відділеннях банків, інші можуть подумати про приховану відеозапису, яку веде таємний сищик, найнятий недовірливим чоловіком або дружиною з метою викрити другу половину в зраді. Але насправді відеоспостереження має набагато більшого поширення і свою особливу історію, яка почалася раніше, ніж ми думаємо.
istoria
 
Відеоспостереження починалося з телевізійного контролю і аналогових відеокамер.
Відеоспостереження в самому ранній і простою його формі — це простий охоронний телевізійний контроль. Пропозиція про контроль над громадським порядком в публічних місцях запропонувала поліція США в 1965 році. У 1969 році охоронні камери були встановлені в будівлі Нью-Йоркського муніципалітету біля мерії. Ця практика швидко поширилася на інші міста, і за допомогою систем телевізійного спостереження співробітники поліції вели постійне відеоспостереження за порядком.

Коли на ринку електроніки з'явилися касетні відеомагнітофони, їх стали застосовувати і в системах відеоспостереження. Аналогова технологія з використанням касет дозволяла зробити запис на відеоплівку і згодом використовувати її як доказ. У 70-ті роки записи з камер відеоспостереження стали використовуватися в усьому світі в різних областях— від контролю дорожнього руху правоохоронними органами до шлюборозлучних процесів.
В Англії в 1975 році були встановлені системи відеоспостереження в чотирьох найбільших станціях метро, ​​приблизно в той же час почався відеоконтроль рухам по великим автомагістралях. У США використання відеоспостереження в громадських місцях до 1980 року не було настільки поширене, проте власники магазинів і банків незабаром зрозуміли його важливість для свого бізнесу.
Установи з високим ризиком пограбування - банки, мінімаркети і автозаправки & mdash; почали встановлювати системи відеоспостереження в якості попереджувального фактора і з метою затримання злодіїв, особливо в районах з високим рівнем злочинності.

Страхові компанії також знайшли для себе позитивні сторони в відеоспостереження —записи з камер відеоспостереження допомагали визначити підроблені страхові випадки або фіктивні виробничі інциденти.
У житті простих громадян аналогова технологія відеоспостереження в основному застосовувалася в 70-х і 80-х роках для відображення гірших сторін людської природи– зради чоловіка і поганого поводження батьків з дітьми. Приватні детективи, використовуючи плівку, могли наочно будувати звинувачення або захист. Касети з відеозаписом стали частим доказом у судах по сімейних справах.
Однак у систем відеоспостереження того часу були серйозні недоліки & mdash; наприклад, працівники та власники підприємств іноді втрачали пильність і не міняли щодня плівки, або ж відеоплівки зношувалися через кілька місяців і не могли використовуватися повторно, а нові плівки були досить дорогими за мірками того часу. Також існувала проблема відеозапису вночі і в умовах поганої освітленості. Концепції камер відеоспостереження з функцією запису в темряві були добре опрацьовані теоретично, але самі пристрої з такою технологією були розроблені.

Саме тому наступним етапом у розвитку відеоспостереження була камера з ПЗЗ-матрицею(ПЗЗ — «прилад із зарядним зв'язком») на основі спеціалізованої аналогової інтегральної комп'ютерної мікросхеми. нові камери відеоспостереження розширили практичне застосування відеоспостереження, роблячи можливим запис вночі і в умовах низької освітленості.
У 90-х роках з'явилося ще одне досягнення в сфері відеоспостереження - цифрові мультиплексори. Коли цифрові мультиплексори стали доступні на ринку охоронного обладнання, вони зробили революцію в сфері відеоспостереження, зробивши можливим запис з декількох камер одночасно (в більшості пристроїв було можна підключення більше десятка камер). Цифрові мультиплексори додали можливість робити відеозапис в певний проміжок часу, а також стартувати запис при виявленні руху, що економила службам безпеки велику кількість відеоплівки, яка до цього витрачалося даремно.
До середини 90-х в банкоматах по всій території США і в більшій частині світу були вмонтовані камери відеоспостереження для запису всіх операцій. Після першого нападу на Всесвітній Торговий Центр в лютому 1993-го, департамент поліції Нью-Йорка, ФБР, ЦРУ встановили камери відеоспостереження в більшості публічних місць країни. Незабаром у багатьох країнах світу стали використовувати аналогове відеоспостереження та запис відеоспостереження для забезпечення безпеки великих спортивних заходів, в тому числі на чемпіонаті світу з футболу на Giant Stadium в 1994 році.
«Відео няньки» - крок до домашнього відеоспостереження
Оскільки в 90-х все більше жінок працювали повний робочий день, виробники пристроїв цифрового відеоспостереження знайшли ринкову нішу, яка раніше не була затребувана, & ndash; контроль того, що відбувається в будинку під час відсутності батьків. Так звані«видеоняньки» мали величезний успіх, надаючи можливість батькам стежити за нянями і хатніми робітницями та бачити, наскільки добре ті виконують свої обов'язки.

Популярність цих камер підштовхнуло виробників до винаходу мініатюрних камер відеоспостереження з високою роздільною здатністю, які могли б бути заховані в будь-якому місці. Результат благотворно вплинув на розвиток галузі — нові моделі цифрових камер відеоспостереження випускалися майже кожен місяць.
 
11/09 -поворотний день в майбутньому систем відеоспостереження
 
USA septОднак ніщо не змінило розуміння і ставлення громадськості до відеоспостереження сильніше, ніж трагічні події 11 вересня 2001 року, коли Всесвітній Торговий Центр піддався атаці терористів. І якщо раніше деякі люди не зраджували значення питанню про відеоспостереження, то згодом питання установки додаткових камер відеоспостереження став першочерговим за ступенем важливості.
Розробники програмного забезпечення для систем відеоспостереження почали вдосконалювати програми для підвищення якості відеоспостереження. Була розроблена функція розпізнавання осіб, що дозволяло порівнювати особи по ключових точках з фотографіями відомих терористів або злочинців. Не дивлячись на те, що ранні версії не були надійними, більш пізні версії поліпшувалися і поступово впроваджувалися в використання співробітниками правоохоронних органів у багатьох регіонах. У травні 2002 року паркова служба Сполучених Штатів встановила програми розпізнавання осіб на комп'ютери систем відеоспостереження на Статуї Свободи і острові Елліс.
У тому ж році в Міжнародному Аеропорту Сіднея в Австралії була встановлена ​​SmartGate & ndash; автоматизована система контролю перетину кордону, що застосовувалася для пропуску членів екіпажів усіх авіакомпаній. Дана система відеоспостереження сканує обличчя члена екіпажу, порівнює отримане зображення з фотографією в паспорті, використовуючи біометричні дані, і підтверджує відповідність менш ніж за 10 секунд, що значно допомагає прискорити процес контролю.
Found a typo? Please select it and press Ctrl + Enter.